Hlavní strana - Technická přestávka | Facebook | Kontakt

O Jarních toulkách Prahou kolují zdánlivě protiřečná tvrzení.

Je to procházka. - Ne, závod!

Jde se přírodou. - Jde se městem!

Platí všechno a přece jenom něco. Podle toho, jak si to který tým nastaví.

Existují různě bodovaná stanoviště s dohledávkami a úkoly. Kdo jich obejde nejvíce, zvítězí.

Žádné MHD. Jen nohy, mapa a 7 hodin na to, abyste se dostali s co nejvíce body do cíle. Neříkáme, kudy máte jít. Neříkáme, jestli se více vyplatí běžet na vzdálená místa nebo do kopce nebo jít v klidu s kočárkem podél Rokytky. Neříkáme ani, jestli máte běžet nebo jít vycházkovým tempem. Určujeme pouze start a cíl a penalizujeme pozdní příchod.

Je to SPORT. Je to STRATEGIE.

Strávíte 7h venku, půjdete místy, kde jste nikdy nebyli nebo neměli tušení, že něco podobného se v Praze nachází. Vryjete si městské části do paměti tak, že už budete vědět, která městská část se nachází vedle které a co je na ní zajímavého.

Nezávisle na tempu, které zvolíte, se vám bude tento den zdát krátký, protože jako všechny hezké zážitky rychle uteče. Proto je taky cíl toulek umístěn do restaurace, kde se všech 100 lidí opět sejde na vyhlášení výsledků a bude pokračovat již ve vlastní zábavě. Je to SETKÁNÍ S PŘÁTELI.

Co znamená severovýchodní Praha?

Obrázek v záhlaví stránky toho poví asi nejvíce.

Je to poměrně opomíjená část Prahy. Plná městské džungle, zapomenutého industriálu, zahrádkářských kolonií, poetiky řeky Rokytky, romantiky starých vesniček postupně přiřazených k Praze, zajímavostí historických i novodobých a skrývající další nej, na která je nejlépe přijít osobně.

Jde především o Prahu 9 a 14. Přidružili jsme i území za Pražským okruhem, Prahu 18 a 19, schválně kolik z vás tam půjde!

Start

9:40 Rajská zahrada - rybník Aloisov 50.1047139N, 14.5637256E - vysvětlení pravidel, rozdání map, čas na strategii
10:00 hromadný start

Cíl

17:00 nekuřácká restaurace U Hubatků ("http://www.uhubatku.cz/) – pivnice, restaurace a pizzerie v jednom, s vlastní venkovní zahrádkou, metro Vysočanská

Organizátoři