Hlavní strana - Technická přestávka | Facebook | Kontakt

FAQ

Nejsem studentem VŠ, ale šíleně toužím po účasti na Technické přestávce. Co mám dělat?
Pokud ti už bylo 18 a je ti méně než, řekněme 35, rádi tě na akci uvidíme.
Máme partu a chtěli bychom jet společně ve více lidech.
Žádný problém, dokud není kapacita naplněna, může se přihlásit kdokoliv - klidně i parta lidí, kteří se již znají. Každý tábor je ale vytvořen tak, jako by jeli všichni poprvé, takže i když pojedete jako skupina, během prvních pár hodin se seznámíte se všemi ostatními i jako jednotlivci.
Co očekávat od programu?
Jde o průnik aktivního odpočinku, poznávání nových lidí a rozšiřování obzoru.
Struktura tábora je velmi podobná dětským táborům - ranní budíček, rozcvička :), snídaně, dopolední program, oběd, … Celá akce je ale přizpůsobena pro dospělé - je na ní více volného času než jen polední klid, nemáme večerku (tedy kdo chce, může sedět s kytarou u táboráku až do rána :)), vaří nám náš vlastní kuchař (žádné UHO se konat nebude a ani třetí večeře není problém), a celý program a hry jsou více promyšlené a strukturované - nejde o to účastníky “utahat” nebo je jen “nějak zabavit” - nabízíme týdenní dovolenou z každodenního studentského či pracovního života a záleží nám na tom, abyste si ji užili.
Mám obavy z přetechnizovanosti programu/akce.
Tvé obavy jsou i našimi obavami. Techniku hodláme používat naprosto minimálně, a to pouze v případě, kdy to bude nezbytné jako prostředek pro naše hry nebo aktivity, rozhodně ne však jako jejich cíl. Proto Technická přestávka.
Jak je to na místě s elektřinou, mobilním signálem, telegrafem a dalšími vymoženostmi?
Elektřina na místě je, mobilní signál taky. I přesto bychom byli rádi, kdybychom si na LTP mohli odpočinout od mailů a zvonících telefonů a věnovali se sobě navzájem.
Letní tábor? To mi připadá moc dětské.
Rozumíme ti. Ovšem pokud už ses zúčastnil/a nějakých teambuildingových seminářů, šifrovaček apod., jistě víš, že hry jsou to nejlepší pro stmelení týmu a je při nich hodně legrace. Vsadíme se, že jakmile uvidíš ráno na místě srazu bandu stejně starých lidí s batohy na zádech, obavy o nepatřičnosti akce se rozplynou.
Jaké jsou přírodní podmínky tábora?
Tábořiště vybíráme někdy i rok dopředu a několikrát před samotnou akcí ho jedeme navštívit, prozkoumávat a testovat. Takže i když se místo konání téměř každý rok mění, vždy musí splňovat (často velmi náročné) požadavky organizátorů. Blízké koupání, lesy, louky a hřiště jsou jistota! Stejně jako soukromí a klid před ruchem měst.
Jezdí holky?
Ano, jezdí. Minule jich bylo stejně jako kluků :-)
Jezdí kluci?
Ano, jezdí. Minule jich bylo stejně jako holek :-)