Hlavní strana - Technická přestávka | Facebook | Kontakt

Technická přestávka Extreme 2016

Celkové pořadí

s použitím GPS tedy s porušením pravidel: Tým Maník odstoupil kvůli zdravotním komplikacím.

O hře

Příběh

Píše se rok 1918. Československo ještě nevzniklo, ale přesto již disponuje sto tisíci hlavou armádou, před kterou mají respekt i ty největší národy světa. Pojďte s námi v předvečer stého výročí vzniku Československa prožít příběh legionářů. Budete stejně jako oni odvážní a vytrvalí, abyste se vydali na dlouhou pouť s nejistým koncem?

Pokud chcete mít lepší kontext k příběhu, doporučujeme k poslechu vyprávění skutečného pamětníka: http://prehravac.rozhlas.cz/audio/1063722 případně knihu Červenobílá od Dalibora Váchy.


O co jde?

(Celo)noční orienťák dvojic s úkoly na stanovištích. Preferovány jsou dvojice smíšené. Celková nejkratší trasa vzdušnou čarou nepřesáhne 30km.

Organizátoři

Akci zaštiťuje zapsaný spolek Technická přestávka

Pravidla

Kontrolní body

V počtu 18 ks budou kontrolní body rozmístěny v závodním prostoru. Na kontrolních bodech se budou dohledávat a plnit úkoly. Některé úkoly budou pasivní (t.j. stačí najít, přečíst a zapamavat si vzkaz), některé budou vyžadovat aktivní zapojení obou členů týmu. Stanoviště budou označeny proužkem papíru, tak aby nebylo těžké je najít; nicméně nejedná se o výrazné označení jako u orienťáckých lampionů. Popisy dohledávek jednotlivých stanovišť i s popisem a bodovým hodnocením úkolů dostanou závodníci již na startu, aby se mohli dopředu připravit. Na stanovištích s úkoly lze získat různý počet bodů, podle toho, jak se zádodníci s úkolem vypořádají. Pouze jedno stanoviště má skryté hodnocení, které lze sice na místě odhadnout, ale skutečné hodnocení se závodníci dozví až v cíli.

Mapy

Mapy závodníci budou dostávat postupně během hry. Bude se jednat o speciální mapy upravené přímo pro závod. Rozměr map bude max. A4. První zavodníci obdrží již na začátku, další pak na vybraných kontrolních stanovištích. Pro jistotu se budou dávat do páru dvě mapy. Doporučujeme mapu schovat do nepromokavého obalu, pokud by pršelo či sněžilo, závodníci by o ní mohli jednoduše přijít. Jelikož budete dostávat mapy v průběhu hry, nedoporučujeme mapy oblepovat!

Předpokládaný časový harmonogram

Doporučená výbava

Zakázaná výbava

Jakékoli dopravní prostředky a sportovní výzbroj (kolo, in-line brusle..) s výjimkou holí pro chůzi/běh.

Mobilní telefony jsou povoleny pouze jako prostředek k přivolání pomoci v případě nouze, v žádném případě nesmí sloužit k předávání informací o trati mezi závodníky.

GPS: Jakékoli přístroje umožňující navigaci jsou zakázany. K logování trasy je GPSka povolena (naopak žádoucí), avšak bez použití navigačních funkcí, nejlépe pohřbít hluboko v batohu a během závodu na ní zapomenout. Sejde-li se GPS logovátek více, promítneme si postupy večer po vyhlášení

Doprava věcí mezi startem a cílem

Věci, které budete potřebovat v cíli, ale nechcete je nosit celou cestu s sebou, je možné převést autem. Takové věci si každý tým připraví do společného jednoho zavazadla (ideálně batohu, lze i do kufru), které odevzdá při prezentaci na startu (nejpozději do 17:59). Jsme limitováni obsahem vozu, tak prosíme o co nejmenší zavazadla.